16 Kasım 2008 Pazar

Kanserden uzak tutacak 10 uyarı


Dr. Mitchell Gaynor, kanserden korunmak için altın değerinde 10 uyarıda bulunuyor. En önemlilerinden biri brokoliyi sofradan kesinlikle eksik etmemek...

1) A, B6, C, E vitaminleri, Beta-karoten ve folikasit eksikliği güçsüz bir bağışıklık sisteminin habercisidir ve kanser oluşumuna yol açar.

2) Çinko eksikliği, bağışıklık sistemimizin en önemli yapı taşlarından olan timüs bezinin küçülmesine yol açar. Özellikle ilerleyen yaşlarda çinko takviyesi şarttır.

3) Hergün mutlaka selenyum almalısınız. Selenyum savaşcı T-hücrelerimizi güçlendirir.

4)NAC(n-acetyl-cyteine) hergün yemeklerle beraber 600 mgr alınmalıdır. Ayrıca yapılan çalışmalarda günde 2 kez alınacak 600 mgr NAC’in gribe yakalanma ihtimalini çok düşürdüğü gözlenmiştir.

5) Glutathione çok önemli bir antioksidandır, günde alınacak 250-500 mgr glutathione yeterlidir ama mutlaka selenyum ve vitamin B2 ile birlikte alınmalıdır. Aksi takdirde görevini istendiği şekilde yapamaz.

6) Lütfen sofranızdan brokoliyi eksik etmeyin.

7) 250-500mgr arası citrus oil extract yemeklerle beraber alınırsa faydalıdır. Bazı midelerde problem yaratabilir, dikkat...

8) Yeşil çayı hayatınıza dahil edin lütfen...

9) Zerdeçal, doğanın bir başka mucizesi, salatalarınıza, yemeklerinize serpin lütfen. Başlangıçta tadı yadırgıyabilirsiniz ama vazgeçmeyin.

10) Bitkisel açıdan zengin bir beslenme şekli, egzersiz, olabildiğince az stres, doğru vitamin ve mineral katkılariyle bağışıklık sistemiminizi ayakta tutabilirsiniz.


kaynak:vatan

Hiç yorum yok: